De omroepwereld verandert continu en dat stelt steeds nieuwe eisen aan de mensen die hierin werkzaam zijn. Bijscholen, omscholen, bezig zijn met je goed voelen en je fysieke gezondheid, cursussen en trainingen volgen, nadenken over je toekomst en zelfs over de periode na ’t pensioen – eigenlijk moet je altijd wel in meer of mindere mate bezig zijn met je eigen ontwikkeling. In welke fase van je leven je ook zit. Dit wordt wel samengevat met de – best saaie – term ‘Duurzame inzetbaarheid’. (Heb jij een beter alternatief? Laat het ons zeker weten…)
Duurzame inzetbaarheid is een gedeelde verantwoordelijkheid: jij moet het natuurlijk vooral zelf doen, maar de werkgever kan zorgen voor een klimaat waarin werken aan je eigen ontwikkeling gestimuleerd en mogelijk gemaakt wordt.
Wij zijn niet op zoek naar de beste definitie van Duurzame inzetbaarheid, maar we willen op deze website vooral veel ruimte bieden aan allerlei voorbeelden, inspiratie en nieuws. Onze site is een verzameling van ‘vanalles’ wat er te vinden is over ontwikkeling en inzetbaarheid.
Voor het gemak hebben we het ingedeeld in drie gebieden:
Inspiratie – Informatie – Lifestyle
De grenzen zijn niet keihard. Op Inspiratie vind je vooral voorbeelden van anderen; verhalen, interviews en filmpjes. Informatie biedt meer ‘technische’ informatie over duurzame inzetbaarheid. Lifestyle gaat meer over je lijf, geest en gezondheid.
We hebben de informatie onderverdeeld in 3 groepen. Elke groep heeft zijn eigen rol om invulling te geven aan Duurzame inzetbaarheid. Het meeste is te vinden onder het kopje Medewerkers. Een deel van de info is geschikt voor de HR-medewerkers van de omroepen. Een ander deel is het meest interessant voor Leidinggevenden.
Ook deze indeling is niet in steen uitgehouwen. Je zult zien dat sommige onderdelen terug te vinden zijn in alle categorieën.
ALLES OVER DUURZAME INZETBAARHEID OP EEN PLEK?
Die ambitie hebben we wel, maar zover is het nog lang niet, hoor. De site is voortdurend ‘work in progress’. Er zal steeds meer nieuwe informatie aan worden toegevoegd. Heb jij goede voorbeelden die we kunnen toevoegen? Stuur je tips naar vragen@werkstation.tv.
Sterk voor Strax is een initiatief van WerkStation/AWO fonds. Het wordt mede mogelijk gemaakt door bijdragen uit het Europees Sociaal Fonds.